Velkommen til vores side for Vin & Mad! Her vil vi løbende lægge opskrifterne fra vores vinsmagninger og events op. God fornøjelse og velbekomme :-)
Rosé blanceret kyllingebryst med spidskål
Indkøbsliste
kyllingebryster med skind
(Parmaskinke eller Serrano skinke hvis ikke man kan få kyllingebryst med skind)
1 spidskål
2 økologiske citroner
Frisk dild
Smør (rigtigt smør)
Spidskål
Skær et spidskål i tynde strimler
Smelt smør på en pande – det må ikke blive brunt
Tilsæt det hakkede spidskål og en dl. Hvidvin eller rosé
Tilsæt 100-200 gr. Smør mens spidskålen vendes til den er mør
Riv citronskal fra 1-2 økologiske citroner ud over spidskålen
Tilsæt en lille håndfuld hakket dild
Kylling
Fjern forsigtigt skindet og giv det salt og lidt peber. Grill det i ovn så det bliver sprødt (anvend skinke hvis ikke der er kyllingeskind).
Bring lidt rosé eller hvidvin i kog i en gryde, tilsæt et par laurbærblade og et løg skåret i både
Blancer kyllingebrysterne i gryden 5-7 min. afhængig af størrelse. Tag dem op og lad dem hvile i ca. 10.
Anretning
Lig spidskålen i bunden af et serveringsfad
Skær kyllingebrystet i skiver og anret
Pynt med det sprøde kyllingeskind som først hakkes i mindre stykker (kan erstattes med sprødstegt parmaskinke eller serrano skinke hvis ikke man har skindet fra kyllingen)
Vin valg
En mineralsk hvidvin eller et godt glas rosé (tør). Fra BB Wine kan vi anbefale Marmorieres Les Pinedes Rosé, Marmorieres Vigonier hvid, Marmorieres MDR hvid
Ovnstegt eller grillet laks med laksemousse og dild dressing
Indkøbsliste
En hel lakse side
150-200 gr. Røget laks (røget lakserester kan bruges)
Dild
Ca. 100 ml. fløde
Ca. 200 gr. Serrano skinke
Creme fraiche 18%
1 fed hvidløg
1 økologisk citron
Laksemousse
Skær ca. 150 gr. Af den ferske laks fra halen, fjern skindet og hak det er tern
Hak den røgede laks i tern
Blend denne blanding med fløden, lidt dild og salt og peber (pres eventuelt lidt citron saft i)
Skal udgøre en finthakket mousse (blenderen skal ikke køre for længe, må gerne have ldit struktur)
Tag laksesiden og smør moussen ovenpå i et jævnt lag
Pynt på toppen med små stykke Serrano skinke
Bages i ovn i ca. 20-30 minutter – afslut eventuelt med et par minutter grill så Serrano skinken bliver sprød
Dressing
Pres et fed hvidløg i en skål (kan snildt øges hvis man er til mere hvidløg)
Tilsæt 250-500 ml. creme fraiche
Tilsæt en lille håndfuld hakket dild
Smag til med slat og peber
Kan serveres med kartofler eller et godt flüte
Vin valg
En god kraftig rosé, fed hvidvin eller en kraftig mineralsk hvidvin. Fra BB Wine kan vi anbefale Riecine Rosé (udsolgt), Adelaida Chardonnay HMR, Marmorieres MDR hvid.