Vin & Mad

Velkommen til vores side for Vin & Mad! Her vil vi løbende lægge opskrifterne fra vores vinsmagninger og events op. God fornøjelse og velbekomme :-) 

 

 

Rosé  blanceret kyllingebryst med spidskål

 

Indkøbsliste

 

kyllingebryster med skind

(Parmaskinke eller Serrano skinke hvis ikke man kan få kyllingebryst med skind)

1 spidskål

2 økologiske citroner

Frisk dild

Smør (rigtigt smør)

 

Spidskål

 

Skær et spidskål i tynde strimler

Smelt smør på en pande – det må ikke blive brunt

Tilsæt det hakkede spidskål og en dl. Hvidvin eller rosé

Tilsæt 100-200 gr. Smør mens spidskålen vendes til den er mør

Riv citronskal fra 1-2 økologiske citroner ud over spidskålen

Tilsæt en lille håndfuld hakket dild

 

Kylling

 

Fjern forsigtigt skindet og giv det salt og lidt peber. Grill det i ovn så det bliver sprødt (anvend skinke hvis ikke der er kyllingeskind).

Bring lidt rosé eller hvidvin i kog i en gryde, tilsæt et par laurbærblade og et løg skåret i både

Blancer kyllingebrysterne i gryden 5-7 min. afhængig af størrelse. Tag dem op og lad dem hvile i ca. 10.

 

Anretning

 

Lig spidskålen i bunden af et serveringsfad

Skær kyllingebrystet i skiver og anret

Pynt med det sprøde kyllingeskind som først hakkes i mindre stykker (kan erstattes med sprødstegt parmaskinke eller serrano skinke hvis ikke man har skindet fra kyllingen)

 

Vin valg

 

En mineralsk hvidvin eller et godt glas rosé (tør). Fra BB Wine kan vi anbefale Marmorieres Les Pinedes Rosé, Marmorieres Vigonier hvid, Marmorieres MDR hvid

 

Ovnstegt eller grillet laks med laksemousse og dild dressing

 

 

Indkøbsliste

 

En hel lakse side

150-200 gr. Røget laks (røget lakserester kan bruges)

Dild

Ca. 100 ml. fløde

Ca. 200 gr. Serrano skinke

Creme fraiche 18%

1 fed hvidløg

1 økologisk citron

 

Laksemousse

 

Skær ca. 150 gr. Af den ferske laks fra halen, fjern skindet og hak det er tern

Hak den røgede laks i tern

Blend denne blanding med fløden, lidt dild og salt og peber (pres eventuelt lidt citron saft i)

Skal udgøre en finthakket mousse (blenderen skal ikke køre for længe, må gerne have ldit struktur)

 

Tag laksesiden og smør moussen ovenpå i et jævnt lag

Pynt på toppen med små stykke Serrano skinke

 

Bages i ovn i ca. 20-30 minutter – afslut eventuelt med et par minutter grill så Serrano skinken bliver sprød

 

Dressing

 

Pres et fed hvidløg i en skål (kan snildt øges hvis man er til mere hvidløg)

Tilsæt 250-500 ml. creme fraiche

Tilsæt en lille håndfuld hakket dild

Smag til med slat og peber

 

Kan serveres med kartofler eller et godt flüte

 

Vin valg

 

En god kraftig rosé, fed hvidvin eller en kraftig mineralsk hvidvin. Fra BB Wine kan vi anbefale Riecine Rosé (udsolgt), Adelaida Chardonnay HMR, Marmorieres MDR hvid.